Monday, October 21, 2013

pengalaman ber whatsapp dengan yayang

salam...

lama sudah tidak menulis...tetiba datang angin sepoi bahasa ingin menulis...ehhehe

semalam whatsapp dengan yayang....gembira dia dari nada suaranya...berbangga dia menulis markah yang diperolehinya...meminta maaf dia ngn mama sebab ulum syarie dia dapat 60 markah je...berkali di minta maaf...then sebelum berpisah...berkali-kali ucapan i love you forever n kasih sayang yang diucapkannya kepada mama...dalam nada sebak...dalam nada menangis...mama hanya mampu menahan tangis sahaja...tak boleh tunjuk dengan yayang yang mama ni lemah...yayang kena tahu yg mama dia yang berada jauh ni kuat...

tetiba teringat kata seorang teman...


anak anugerah berharga...walaupun kadang hadirnya tanpa diduga...

Thursday, April 19, 2012

pagi td...

pg td dikejutkan utk dtg ke sekolah tetiba.....adoiii....alhamdulillah mampu lg bgn p sana....tp xsuka sbb depa bgtau tetiba n menyebabkan lambat p sana......sya xsuka kalu ada citer lambat p sana sbb sya...huhuhu....

my life...

assalamualaikum.....

semenjak duk convent ni berat mulut betul nk bg salam....
nak jawab hp pun klau no xknal mmg xbg salam la....
tkt non muslim yg callll....
huhuhuhu.....
tetiba rindu kehidupan waktu duk KTD dulu......
adooooiiiiu.....

Saturday, October 15, 2011

15 oct 2011

wahhhhhhhhhhhhhh.....already 2 years i leaved tis blog....tetiba rindu nk menulis balik...nak bt blog ni jd my diari blh x?ehehheh

arini duk umah je...nak kemas umah pun mls..mmg berlingkar je ngn anak kucing baru n alam...13hb aritu ada anak kucing baru yg ann putra bagi...comel sgt....si nini dpt kwn ngn dia tp si mimi plak xleh kwn...siap merajuk lg ngn aku sbb bwk blik kucing baru...xmau msk bilik dah...td je dia tido ngn aku jap sbb ms tu si lili (kucing baru punyer nama...ahahha) duk main2 kat belakang...jd ada can la dia msk tdo ngn aku....kuat tl merajuk dia...xpadan ngn kucing...ahhaha

arini nak panaskan lauk gulai ayam jelah...esk br msk asam pedas ikan pari...nyum...nyum...nyum... best eyhhhhhhhhhhhhh...tetiba kecur air liur...ahahhah

Wednesday, May 20, 2009

another surprised besday's cake


ema....org yg belikan kek nih....



di potong 8 slices



syg nye nk potong tapi mmg best lah....kek yg best....muaahhh 4 ema....


hepi belated besday 4 myself...

Monday, May 4, 2009

4th May 1983 - Bahagian I

Salam semua....

Tanggal 04 may 1983 pukul 8.30pagi setelah satu hari bertarung nyawa maka seorang anak perempuan telah dilahirkan oleh seorang ibu yang bernama Sapinah dan disambut gembira oleh seorang ayah yang bernama Wan Zain.....kehadiran anak ini disambut dengan penuh pengharapan agar anak ini akan menjadi contoh yang baik kepada adik-adik nya nanti n akan membanggakan kedua ibubapanya nanti....akhirnya anak ini diberikan nama Wan Nor Ashikin....

Anak ini meningkat umurnya dari hari ke sehari....dari seorang bayi anak ini telah menjejakkan kaki ke alam persekolahan dan ke alam remaja.....dari sekolah rendah ke sekolah menengah dan ke matrikulasi seterusnya ke UNIMAS....pelbagai cabaran yang ditempuhinya dalam hidup....

Di tempoh persekolahan menengah, anak ini telah di kelilingi oleh rakan - rakan dan persekitaran yang biaser sahaja bagi nya...belajar...aktif dalam sukan...aktif dalam program sekolah dan sebagainya.....akhirnya anak ini menjadi seorang yang berkeyakinan dengan persekitaran hidupnya.....


to be continue......


THAT'S IT...4TH MAY 2009....

datang opis tadi ngn terus tegur odah sbb odah xwish besday smlm...xdpt msg dari dia pon mlm tadik...then kat surau pg tadik dia buat xtau je...bgtau dia br dia wish..konon dia lupa arr....saya pom apa lagi,majok la...iye arr..kat opis ni ada dia n ema je...ema pom ingat bila sy msg dia tny xwish ke....then tetiba dtg opis dia buat xtau je...hukhukhuk....akan tetapi....rerupanya................ada pakatan sulit di belakang ku!!!!!!!!!!!!!!!


odah, tq 4 ur surprised besday cake....serius akak terkejut n rs nk nangis sgt....xtau nk kata apa bila awak tarik akak masuk dlm kelas n tunjuk kek tuh...mcm apa je rs....xpenah org buat surprised besday cake tau....dahla kek yg best....blueberry choc cake..........giler best sampai akak mkn 4slices kek tuh....ehehehe.....pandaia awak pakat yer...buat mcm xingat...akak dah sesedih dah tadi...awak xingt besday akak.....


so...inilah gmbar yg diambik td....





xde lilin tapi amat best kek nya....



aku dan kek n rs mcm sayang nak makan....



cantikkan kek ni.....eheheh...alhamdulillah...