Thursday, January 29, 2009

alhamdulillah...

semalam (28.01.09) farahiah duk tercari2 fasi utk PESAT sbb xckp org so ada 1group xde org...then aku pon meng'offer'kan dr ku utk jadi fasi jgk...bukan apa...aku nk rebut peluang utk aku belajar jd seorang 'da'i'.....aku nk selami proses pembentukkan rohani ini n aku nk rs sendiri pembinaan dr ini...aku pom byk lg xbtl ni...aku dah jnji yg xkan lpskan peluang terbaik yg aku ada untuk timba ilmu yg akan mendekatkan aku pada ALLAH.....aku nk hampir dengan mu ya ALLAH.....then alhamdulillah...aku sekumpulan ngn Odah...aku akan berganding dgnnya bg menyampaikan ilmu agama yg aku sndr pom tgh mencari lagi....

Ya ALLAH...bantulah aku membimbing adik2 n plg utama bantulah aku melatih diriku sendiri....aku ingin berubah...aku mahukan yg terbaik utk dr ku bagi anak2 n kuarga ku ya ALLAH....aku mahu jadi seorg da'i....

Ya ALLAH,permudahkanlah urusan ku ini ya ALLAH....jgnla KAU lingtangkan halangan yg begitu berduri ranjaunya dlm aku mencr jln bg menghampiri mu ya ALLAH...permudahkanlah n jagalah IMAN ku ya ALLAH....aku mahukan MU ya ALLAH....

di HEP

salam sume...
syukur alhamdulillah....allah izin aku masih lagi kekal di sini,di KTD...alhamdulillah....syukur sgt.....anyway....azam br ku,aku nk cuba buat seperti senarai ini :

1. amik n kutip seberapa banyak ilmu agama yang terbentang di depan mata ni
2. jadi muslimah yang sejati (aku nk berubah sedikit demi sedikit...)
3. nak gelak slow2 (xmau kuat2 lagi dah....)
4. nak slow down kan sket volume aku bila bercakap
5. nak keja secara efektif n berkesan (xmau buat keja sia2....)
6. nak jd sistematik yg mungkin
7. nak didik n bina iman ni untuk ikut apa yg allah kata iaitu buat sesuatu perkara selagi xlanggar syara'
8. nak jadi ibu yg terbaik untuk anak2 ku (biarpun smlm tido hostel...nanti citer)
9. nak jd anak solehah utk papamami
10. nak jadi kakak yg berbudi pekerti n role model pada adeq2 ku....

bakal difikirkan lagi...byk tap nk senarai kan pada episod kedua plak...ahaksssssssss..........

Sunday, January 25, 2009

hi...


salam....


arini ada interview kaunselor...gantikan my place....sayu plak tetiba...bila tgk interview rs mcm huaawaaaaaaa..........aku dah nak kena tglkan KTD.....sayu...cik sya....dahla xmau ckp ngn aku sbb aku nk kuar....oh cik sya ku bucuk...dont be like tat...torture jiwa dah tuhs.....uhukss...

sedih.....tapikan...hope sgt doa adik2 n rakan2....agar allah kasi yg terbaik utk sy...amin...

Thursday, January 22, 2009

i'm cry today

Salam sumer....

arini ari yg amat menyedihkan...td Pn.Mai dtg opis...sesungguhnya aku menangis tanpa segan silu...terisak-isak yang terlalu kuat....tanpa malu ngn Rabbani, Odah, Farahiyyah, En.Rosdi n students yg kuar msk opis...sedih sgt tadi...1st time ku rasakan mcm dah lama sgt xnangis..iyelah..dr bulan januari 2008 hingga januari 2009,tahan dalam dada jer...akhirnya terlepas jgk td...sedih sgt...xdpt kontrol..nyesal pun ada...terlupa ALLAH sekejap...asyik sgt ngn nangis...tapi...serius gell...lega arr tadi tapi waktu solat td..nangis lagi....sedih sgt...

ya ALLAH,napekah xpenah stop ujian utk aku?adakah ini tanda kasih syg-MU yg inginkan aku mendekati-MU ya ALLAH.....ingin aku merintih pada-MU...ingin hati ku lunak pada-MU...ya ALLAH...sampai bila aku akan diuji begini?bila baru aku dapat berbahagia?sekejap sahaja pelangi yang kau berikan pada ku ya ALLAH....mungkin kah kerana aku terlalu khusyuk ngn pemberian pelangi-MU sehingga aku jauh dr-MU n ujian ni adalah panggilan kembali-MU pada ku?

Wednesday, January 21, 2009

petang di HEP


salam sumer...petang ni kat HEP lagi....td bercakap ngn en.rosdi...ntahla..syg sgt nak tgl KTD....huaawaaaaaaaaa...........xtau nk ckp apa....uhukkss....xreti arr nk tulis...well...terngiang lagi di tinga nihs apa yg en.rosdi tny..apa yg sy nk dlm hdp sy....sy segan nk bgtau yg sy just nk gembirakan papamami je...itu matlamat hidup sy tapi selagi xlanggar syara' la.....sy just nk buat agar diorg gembira sbb sy kan dah penah hancurkan n kecewakan mereka ngn nikah ngn Shahril dulu....diorg blh time apa yg sy nk nape sy xleh buat apa yg diorg nk kan?ntahla....segan arr nk ckp ngn en.rosdi...ingt nk ckp ngn pn.mai...nk bncang ngn syed pom dia xonline..bz kot...start kelas...kadang bncang ngn dia ada gaks jalan nk setel....eh..sebut psl syed,ni kucing dia tau....cilok dr gmbr dia...wagagaggaga...sorry arr syed..tetiba termasuk nama dlm my blog plakss....nk buat gane...kekwn ku sume kan...?
ermm...sambung blk...so...sy xtau nk buat apa selain mohon dr allah agar di jaga iman di dada yg senipis kulit bawang nis...huaawaa.....ya allah...bantulah aku.....tenangkan hatiku....amiinn.........

where's my mOOd..??


ermm...salam eberibadi....xtau arr nape...arini mcm xde mood....mcm mls nk buat keja utk apapun...keja kat KTD pom mls,keja kat KIST pom mls...nak kawen n duk umah jg anak je blh x?uhukkkss....so complicated la my life nih....xtau nak citer gane...uhukkkss....nak sgt share...tp mcm segan...tapi xtau nk bgtau sape....


nk share ngn mami.mami xphm...fikrah pemikiran kami dah tidak selari sgt dah..adakah aku yg dh lari sedikit sbb aku memikirkan kehidupan dalam lingkungan islam ataupun aku perlu...ntahla....aku sygkan KTD sbb di sini ku rs selamat...rs berada di dalam lingkungan yg tidak akan mencederakan aku dari segi mental,emosi n fizikal lagi lah tidak...kecuali penat ngn keja tapi biaser lah...KTD memang memerlukan komitmen yg tinggi dr para pekerjanya n kita kena redha n ikhlas...itu yg aku belajar dr KTD...buat sesuatu dgn hrpkan keredhaan n moga pahala keikhlasan itu akn diberikan oleh ALLAh...amin....sediiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhh.....................


Tuesday, January 20, 2009

miss my kids...


ngadakan...aku nk suap xmau...nak mkn sndri dedua nihs...ahaks....hbs comot....nasib la..anak mama gaks gane2 pom...semangat sguh diorg mkn sndri...kagum aku tetiba ngn semangat nak berdikari mereka...ahaks.s...k la...rindu diorg giler weihhh.........

i love KTD so much..

td jumpa KE....discuss psl nak stop...ntahla...ati ni nk duk KTD tapi tuntutan papamami nk suh duk KIST...gane yerk....pening n sedih sgt....i love KTD...i love islam there so muuuuuuuuucchhh....huhuhuhuhu...nk citer tp mls nk taip...byk keja nk buat lagi...24.01 ni g lapor diri dulu....ingt nk mitak tguh smpai 01.02 la....byk lg keja xberes nihs....uhukss...

Monday, January 19, 2009

keja tempat baru

salam...pg tadi (18.01.2009) papa bgtau,cikgu taib call dia n maklumkan yg sy kena lapor diri di KIST..papa bgtau cikgu taib yg mitak sy masuk 01 februari nnt...sygnye nk tglkan KTD...takut nk berada di tempat br...suasana yg sebelum sy diberikan hidayah / cahaya oleh allah...takut sangat...doakan agar sy tetap berlindung di bawah naungan allah yea...huhuhuhuhu...mohon jgk berada dlm jagaan allah,...amin....