Wednesday, May 20, 2009

another surprised besday's cake


ema....org yg belikan kek nih....



di potong 8 slices



syg nye nk potong tapi mmg best lah....kek yg best....muaahhh 4 ema....


hepi belated besday 4 myself...

Monday, May 4, 2009

4th May 1983 - Bahagian I

Salam semua....

Tanggal 04 may 1983 pukul 8.30pagi setelah satu hari bertarung nyawa maka seorang anak perempuan telah dilahirkan oleh seorang ibu yang bernama Sapinah dan disambut gembira oleh seorang ayah yang bernama Wan Zain.....kehadiran anak ini disambut dengan penuh pengharapan agar anak ini akan menjadi contoh yang baik kepada adik-adik nya nanti n akan membanggakan kedua ibubapanya nanti....akhirnya anak ini diberikan nama Wan Nor Ashikin....

Anak ini meningkat umurnya dari hari ke sehari....dari seorang bayi anak ini telah menjejakkan kaki ke alam persekolahan dan ke alam remaja.....dari sekolah rendah ke sekolah menengah dan ke matrikulasi seterusnya ke UNIMAS....pelbagai cabaran yang ditempuhinya dalam hidup....

Di tempoh persekolahan menengah, anak ini telah di kelilingi oleh rakan - rakan dan persekitaran yang biaser sahaja bagi nya...belajar...aktif dalam sukan...aktif dalam program sekolah dan sebagainya.....akhirnya anak ini menjadi seorang yang berkeyakinan dengan persekitaran hidupnya.....


to be continue......


THAT'S IT...4TH MAY 2009....

datang opis tadi ngn terus tegur odah sbb odah xwish besday smlm...xdpt msg dari dia pon mlm tadik...then kat surau pg tadik dia buat xtau je...bgtau dia br dia wish..konon dia lupa arr....saya pom apa lagi,majok la...iye arr..kat opis ni ada dia n ema je...ema pom ingat bila sy msg dia tny xwish ke....then tetiba dtg opis dia buat xtau je...hukhukhuk....akan tetapi....rerupanya................ada pakatan sulit di belakang ku!!!!!!!!!!!!!!!


odah, tq 4 ur surprised besday cake....serius akak terkejut n rs nk nangis sgt....xtau nk kata apa bila awak tarik akak masuk dlm kelas n tunjuk kek tuh...mcm apa je rs....xpenah org buat surprised besday cake tau....dahla kek yg best....blueberry choc cake..........giler best sampai akak mkn 4slices kek tuh....ehehehe.....pandaia awak pakat yer...buat mcm xingat...akak dah sesedih dah tadi...awak xingt besday akak.....


so...inilah gmbar yg diambik td....





xde lilin tapi amat best kek nya....



aku dan kek n rs mcm sayang nak makan....



cantikkan kek ni.....eheheh...alhamdulillah...

Sunday, April 12, 2009

Dapat Coklat dari Student...

Adiah yang dulu2 xsempat nk bergambar mcm ni....eheheeh..nnt dapat je pape dr student sy masukkan dalam blog k....eheheh...tq all my students out there....really appreciated it...
mohd zainuddin conding...yang kasi coklat tuh ngn saya...thanks yea...


inilah dia...eheheh


antara ahli kumpulan HEP KTD

Belum semua ada ni....En. Rosdi my bos xde....Rabbani my brother pom xde....yg ada hanya mereka ini sahaja....


Siti Fatmawati ( Kak Ngah ), Abdul Muktar ( Adik ) and Wan Nor Ashikin ( Kak Long )



Faridah ( Adik Sue ), Me ( Kak Long ) n Ema ( Kak Ngah )

Dinner AMMASS 10.04.2009

Dinner AMMASS...ganti en.rosdi...ptg kul5ptg br ema mitak tlg ganti dia...dia xsht sgt...sian dia...




menggantikan En. Rosdi ke dinner adik2 AMMASS...


dah siap mekap n pakai baju....ahaks...




ngan baby dalam keta...




Thursday, April 9, 2009

adik-adik membayar hutang..ahakss....





salam.....


arini ramai yang datang jumpa ema untuk bayar hutang....bukan hutang apa pun, adik-adik yang amik tabung kebajikan KTD sedang dalam proses membayar balik...thank you adik - adik yea....nanti duit itu akan kita gunakan pada adik - adik yang akan datang pada bulan 7 nanti...

Wednesday, April 8, 2009

one day at da cafeteria


ngan ema n cik sya boleh kata in a heaven......ahahhaha...tgk belakang tuh....ada cahaya 'langit'.....





cik sya n ema.....a twin n bila mereja bergabung mengenakan ku...mmg sakit perut kami gelak....mcm apa je....ahahahha...thanks my dear frens...



menantu raja semuanya....pakai baju kuning.....meja makan pun kuning..tq my frens 4 da lawak yg hampir putus nyawa tuh...ahhahahaha.....only us knows......ahahahhahah

Sunday, April 5, 2009

Jue Jue Sayang


salam jue sayang....


terharu akak ngn msg awk...sampai arini akak simpan....msg yg awk bgtau awk sayang akak n jgn akak lupakan awk....awk pon jgn lupakan akak yerkk..jg dr bebaik...akak mitak maaf sbb blog akak awk gaduh ngn dia...akak xniat pape...akak luah je sbb dlm ni je blh luah....tempat lain xelh luah...nnt jd ngumpat...ahakss.... ssaaaaaaaaaaayang awk...muaahhh.............




p/s : cantik x akak? ahakss....

salam


salam sayang untuk semua....

bulan mac adalah bulan yang paling memenatkan dari segi kerja n kewangan...biasa la...kena ikat perut sket sbb duit xde..yg ada pun dah kasi org n org xhargai pon...siap kutuk blk lagi tuh...xpelah...moga allah sedarkan tanggungjawab dia dalam urusan membayar hutang n buangkan ego dia tuh....sy rs, sy xpatut call dia sbb bukan sy yang berhutang dgn dia kan?dia la yg patut call sy n mitak maaf ngn sy sbb ni kira 2 kali la xdpt nk tunai janji byr hutang ni...aritu jnji bln 2 n tgguh lagi bln3 tp sampai now bln4 xde dgr khabar berita...diam je...then siap tny napa sy xkntek dia? xke pelek kan?sape yg hutang sape...kalu sy ni jht mcm yg dia kt...nak je sy buat...call kekwn dia n fmly dia bgtau hutang dia ngn sy tp dia tetap jgk xrs berslh n xrs bertggjwb nak byr hutang sy....kalu lah dia tahu sshnya ngn anak2 lagi nk kena tanggung mesti dia paham n dia akan byr tp syg nya dia xphm yg aku ada tggung jwb jg anak n aku perlukan duit....dia xrs bersalah ke?sampai now sy xphm nape dia xde rs bersalah n xde rs yg dia telah menipu sy? pelek kan manusia ni....dia duk tuduh sy sengaja nk sshkan dia tp dia nmpk tak yang dia telah sshkan sy n anak2 sy....nak je sy doakan yg bebukan ngn allah tp bila ingt blk en.rosdi kt, maafkanlah n moga dia mendapat petunjuk allah...trs sy reda dr rs mrh n kecewa tuh....hrpkan pertolongan dr allah je...supaay dia sedar n dpt byr duit sy....xbyr sekaligus pon xpe...byr sket2...at least byr...sy ada jgk duit utk anak2....duit itu hak anak2 sy jd kalu dia xbyr maknanya dia kena tuntut keredhaan dr anak2 sy lah kan? erm...en.rosdi kata nk memaafkan org dgn ikhlas amat ssh tp bila dapat maafkan org dgn ikhlas, hati akan tenang n allah akan bersama dgn kita....rasulullah ulang 3 kali jangan marah, jangan marah, jangan marah apabila seorang sahabat bertanya tntg kemarahan...kan jelas kat situ,....sy kena tahan marah n maafkan dia n berdoa moga dibukakan hatinya untuk membayar hutang sedikit demi sedikit n dikurangkan ego dia itu....

Sunday, March 1, 2009

tak sangka jadi gini


salam my frens....


just nk share.....ada sorg kwn ku,agak rapat la...terdesak dengan duit...bln lps aku dah tlg dia,kasi pinjam RM1800 then bulan ni dia mitak lg,RM1200 tapi aku mmg xleh tlg...memula tuh aku jnji la nk pinjamkan dia RM400 tapi tetiba mami bgtau duit keta aku kena byr sndr bulan ni so...ni total gaji aku ngn perbelanjaan aku....


gaji bersih : 1200


bayar keta : 320

pampers n susu : 220 (br 2tin susu n 2beg pampers...xcukup lg susu 3 tin n pampers 1beg lagi...)

main kutu : 200

insurans : 100

dah guna utk mknan : 150

total dah guna duit : 990


baki duit untuk makan n minyak keta : 210


dia xphm yg aku xleh nk bg duit ngn dia....meter board keta rosak,xbaiki lg...mami kt dia nk baikikan n mitak aku tambah la jgk duit aku gaji bulan depan nnt...iyelah...mami pun bukan byk duit...mkn minum aku n anak2 dia dah tanggung dah...btl x?....tpi dia xhargai n dia msg aku gini smlm....


msg 1

la...ari 2 kata leh tlg rn 400..sy beria tggu..last2 snyp...nmpk gayanya betul2 MEREMPAT la...k lah... tq...tq dgn jnji mu itu....

= ni dia reply sbb sy msg bgtau xleh nk kasi duit ngn dia sbb nk guna...


msg 2

nape mula2 ckp leh tlg pinjmkn dulu..pas 2 tiba2...diam..snyap...n bru je bg tahu td..ni dh last minute dah...naye sy dbuatnya...

= mami kn br bgtau yg nk kena byr keta sndr n baiki keta...itu last minit bgtau dia


msg 3

yg awk xjwb kol n msg sy masa sy darurat 2 nape? k lah...duit awak kn...suka atilakan,hujung bulan ni...sy akn byr semua htg sy pd awk k....sila msg no akaun cimb bank (tawar hati dgn sikap pndndam awk)

= sy xjwb msg n kol dia sbb xnak gdh,dia akan gdh bila sy bgtau xleh tlg dia hal duit n sy ada kecikati ngn dia sbnrnye...ada msg dia yg beberapa hari sebelum itu....


msg 4

sy x fham la awk ni ikin...sy x cri gduh pun dgx awk...tiba2 awk start cri salah sya...pas 2, awk x jwb fon...sy x fham...btul2 x fham apa puncanya...mcm nila...sy btul kcwa cra awk ni...sy ingat, sy ada awak sorg je kwn sy yg boleh sy share ape2...tp awk pun iman duit gak...k la...ini msg trakhr sy...

= dia msh lagi mengatakan n menyalahkan sy n siap tuduh2 lagi tuh...adoii la....


msg 5

sy just nk awk ingat btape boleh pakai nya janji awk 2...tiba2 snyap dn sunyi...kah3x....sy x ingin apa2 pun dr awk lg, cuma h.p. merah 2 je...haha...amcam? skit ati x?

= hp sy rosak n sy pos ngn dia mitak tlg dia antar kedai n baiki...



inilah org yg boleh di kategorikan sebagai xkenang budi....ntahla....diberikan madu...dibalas tuba...


ps:deq ain, deq ma....kalu bc ni jgn oyak mami deh...mati long keno ko mami....huaaawaaaaaaaa

Friday, February 27, 2009

ehem...


salam sume...
ahaks...kat opis arini...ada program ngn students tapi xla joint...dtg tunjuk muka je...support prog student...ehehehhehehe.....duk isi permohonan papa ni...pembantu perubatan kat Uitm...byk kali dah nk isi tp xde kesempatan waktu opis hours so arini la try nk isi tp...byk sguh halangan...boboy tutup suis la...padam komputer berapa kali...huawaaaa....menguji kesabaran sguh la....nasib la anak ku...jika anak org lain,dah lama ku bebel...k la...nnt sambung lagi...bubbye...take care eberibadi....
p/s : jue...jue..jue...ahaks...tq erk tgk tetiap ari blog akak...huaaawaaaaaaaaa...syahdu,terharu.... saaayaaaaaaang awk

Thursday, February 26, 2009

ALLAH itu wujud

Umi Teh, Boboy, Umi Ngah, Yayang and Mama



ADA SEORANG LELAKI PERGI KE KEDAI GUNTING RAMBUT UTK MENGGUNTING RAMBUT DAN JANGGUTNYA. APABILA BARBER ITU MEMULAKAN TUGASNYA, MEREKA PUN BERBORAK DAN BERCAKAP MENGENAI BYK PERKARA. TAPI BILA MEREKA MULA BERBICARA MENGENAI ALLAH, BARBER ITU PUN BERKATA, '' SAYA TAK PERCAYA ALLAH ITU WUJUD.'' ''KENAPA KAMU KATA BEGITU?'' TANYA SI LELAKI TADI.'' CUBA KAMU KELUAR DI TGH JLN ITU DAN TUNJUKKAN PD SAYA BAHAWA ALLAH ITU WUJUD. KALAU BETUL ALLAH WUJUD,KENAPA RAMAI SGT ORG SAKIT KAT LUAR TU? KENAPA MASIH ADA KANAK2 YG TERBIAR? KALAU BETUL ALLAH WUJUD,DAH TENTU TIADA KESAKITAN DAN KEPERITAN HIDUP DLM DUNIA NI. SAYA X DPT BAYANGKAN ALLAH YG MAHA PENYAYANG BOLEH MEMBENARKAN SEMUA INI BERLAKU''. SI LELAKI ITU PUN BERFIKIR SEJENAK. TAPI DIA TIDAK MEMBERI SEBARANG JAWAPAN KERANA TIDAK MAHU MEMULAKAN PERTENGKARAN. SELEPAS BARBER ITU MENGHABISKAN TUGASNYA, SI LELAKI TADI PUN PERGI.
SELEPAS BEBERAPA LANGKAH, SI LELAKI TADI TERNAMPAK SEORG LELAKI BERAMBUT PANJANG, SELEKEH, KOTOR DAN JANGGUT TIDAK TERURUS. SI LELAKI TADI PUN BERPATAH BALIK DAN PERGI SEMULA KE KEDAI GUNTING RAMBUT TADI DAN BERKATA,'' KAMU TAHU TAK YG SEBENARNYE BARBER JGK TIDAK WUJUD?'' ''KENAPA KAMU KATA MCM TU? SEDANGKAN SAYA BARU SAJE GUNTING RAMBUT KAMU TADI''. KATA BARBER. ''TIDAK!'' KATA SI LELAKI TADI. ''KALAU BARBER WUJUD, DAH TENTU TIDAK ADA ORG YG BERAMBUT PANJANG TIDAK TERURUS DAN KOTOR SERTA JANGGUT YG PANJANG DAN KOTOR MCM LELAKI DI TEPI JALAN ITU''. ''AH! BARBER MMG WUJUD! LELAKI TU JADI MCM TU SBB DIA TIDAK DTG PADA SAYA UTK MENGGUNTING RAMBUTNYE!''. KATA BARBER. ''TEPAT SEKALI!''. KATA SI LELAKI TADI. ''THAT'S THE POINT!. ALLAH JGK WUJUD. ITULAH YG TERJADI (KEPERITAN&PENDERITAAN) JIKA MANUSIA TIDAK MENGINGATINYA DAN KEMBALI PADANYA UTK MEMOHON PERTOLONGAN.''

Wednesday, February 18, 2009

Pegawai Penguatkuasa N41



salam....


semalam g iview utk jawatan tuhs...wahh....sakit badan weihhh.....pg sekerat hari ujian fizikal n ptg plak test n interview...adoii...so dtg opis arini...sakit seluruh bdn...ingt nk MC tp xdpt sbb dah janji nk uruskan sponsor.....so...here i am..opis....adoii...penatla.... 02 Mac 2009 dapat la tau result dia...adoii....


Monday, February 16, 2009

surah AL-FURQAN


ayat 63 - 77


Sifat-sifat Hamba ALLAH yg mendapat kemuliaan :


1. Berjalan di atas bumi dengan rendah hati ( Tawaddu' )

2. Bercakap baik

3. Melalui malam hari dengan bersujud dan berdiri untuk ALLAH

( Qiamullail )

4. Berdoa jauh dari azab NERAKA

5. Apabila membelanjakan harta, mereka tidak berlebihan dan tidak

kikir ( Tidak Boros n Kedekut, Sederhana : Wasadtiah)

6. Tidak meyembah ALLAH yang lain ( Tidak Syirik)

7. Tidak membunuh jiwa yg diharamkan ALLAH kecuali dengan alasan

yg benar

8. Tidak berzina

9. Taubat

10. Beriman

11. Beramal soleh

12. Tidak memberikan persaksian palsu

13. Tidak bersama dengan orang yg melakukan perkara yg sia-sia

14. Apabila diberikan peringatan, mereka tidak menghadapinya

sebagai orang yg tuli dan buta ( Sensitif dengan ingatan ALLAH )

15. Berdoa untuk keluarga dan keturunan kami



insyaallah.....betapa berat nk capai tapi akan diusahakan...insyaallah...tlg doakan k...mohon hajat doa rakan-rakan n adik-adik.....





I hugged MISS G..

HEPI MOOD

guess wat all my frens.......

i hugged miss G yesterday n she didnt chase me like be4...yes...yes...yes....makceh miss G.....tq very very very very much.....muuuuaaahhh....

a BIG n LOVELY KISS 4 U....

mmmmmuuuuuuuuuuuuaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh...........




Thursday, February 12, 2009

only 4 miss G

MISS G...anyway...i nk mitak maaf again atas apa yg jadi...xkisahla u xnak ckp ngn i...nk malukan i ke...nak hurt my feeling ke...nk make me angry to u ke....nk buat pape ke...i xksh but i only know tat u r still my best buddy here...at KTD..tats all..anyway..take care of urself...jg ur teeth erk...luv ya...salam

Wednesday, February 4, 2009

wat a bz day

salam..

xsempat langsung nk tulis smlm...amat2 bz...sorry...nnt saya tulis lagi k..love u all out there...

Thursday, January 29, 2009

alhamdulillah...

semalam (28.01.09) farahiah duk tercari2 fasi utk PESAT sbb xckp org so ada 1group xde org...then aku pon meng'offer'kan dr ku utk jadi fasi jgk...bukan apa...aku nk rebut peluang utk aku belajar jd seorang 'da'i'.....aku nk selami proses pembentukkan rohani ini n aku nk rs sendiri pembinaan dr ini...aku pom byk lg xbtl ni...aku dah jnji yg xkan lpskan peluang terbaik yg aku ada untuk timba ilmu yg akan mendekatkan aku pada ALLAH.....aku nk hampir dengan mu ya ALLAH.....then alhamdulillah...aku sekumpulan ngn Odah...aku akan berganding dgnnya bg menyampaikan ilmu agama yg aku sndr pom tgh mencari lagi....

Ya ALLAH...bantulah aku membimbing adik2 n plg utama bantulah aku melatih diriku sendiri....aku ingin berubah...aku mahukan yg terbaik utk dr ku bagi anak2 n kuarga ku ya ALLAH....aku mahu jadi seorg da'i....

Ya ALLAH,permudahkanlah urusan ku ini ya ALLAH....jgnla KAU lingtangkan halangan yg begitu berduri ranjaunya dlm aku mencr jln bg menghampiri mu ya ALLAH...permudahkanlah n jagalah IMAN ku ya ALLAH....aku mahukan MU ya ALLAH....

di HEP

salam sume...
syukur alhamdulillah....allah izin aku masih lagi kekal di sini,di KTD...alhamdulillah....syukur sgt.....anyway....azam br ku,aku nk cuba buat seperti senarai ini :

1. amik n kutip seberapa banyak ilmu agama yang terbentang di depan mata ni
2. jadi muslimah yang sejati (aku nk berubah sedikit demi sedikit...)
3. nak gelak slow2 (xmau kuat2 lagi dah....)
4. nak slow down kan sket volume aku bila bercakap
5. nak keja secara efektif n berkesan (xmau buat keja sia2....)
6. nak jd sistematik yg mungkin
7. nak didik n bina iman ni untuk ikut apa yg allah kata iaitu buat sesuatu perkara selagi xlanggar syara'
8. nak jadi ibu yg terbaik untuk anak2 ku (biarpun smlm tido hostel...nanti citer)
9. nak jd anak solehah utk papamami
10. nak jadi kakak yg berbudi pekerti n role model pada adeq2 ku....

bakal difikirkan lagi...byk tap nk senarai kan pada episod kedua plak...ahaksssssssss..........

Sunday, January 25, 2009

hi...


salam....


arini ada interview kaunselor...gantikan my place....sayu plak tetiba...bila tgk interview rs mcm huaawaaaaaaa..........aku dah nak kena tglkan KTD.....sayu...cik sya....dahla xmau ckp ngn aku sbb aku nk kuar....oh cik sya ku bucuk...dont be like tat...torture jiwa dah tuhs.....uhukss...

sedih.....tapikan...hope sgt doa adik2 n rakan2....agar allah kasi yg terbaik utk sy...amin...

Thursday, January 22, 2009

i'm cry today

Salam sumer....

arini ari yg amat menyedihkan...td Pn.Mai dtg opis...sesungguhnya aku menangis tanpa segan silu...terisak-isak yang terlalu kuat....tanpa malu ngn Rabbani, Odah, Farahiyyah, En.Rosdi n students yg kuar msk opis...sedih sgt tadi...1st time ku rasakan mcm dah lama sgt xnangis..iyelah..dr bulan januari 2008 hingga januari 2009,tahan dalam dada jer...akhirnya terlepas jgk td...sedih sgt...xdpt kontrol..nyesal pun ada...terlupa ALLAH sekejap...asyik sgt ngn nangis...tapi...serius gell...lega arr tadi tapi waktu solat td..nangis lagi....sedih sgt...

ya ALLAH,napekah xpenah stop ujian utk aku?adakah ini tanda kasih syg-MU yg inginkan aku mendekati-MU ya ALLAH.....ingin aku merintih pada-MU...ingin hati ku lunak pada-MU...ya ALLAH...sampai bila aku akan diuji begini?bila baru aku dapat berbahagia?sekejap sahaja pelangi yang kau berikan pada ku ya ALLAH....mungkin kah kerana aku terlalu khusyuk ngn pemberian pelangi-MU sehingga aku jauh dr-MU n ujian ni adalah panggilan kembali-MU pada ku?

Wednesday, January 21, 2009

petang di HEP


salam sumer...petang ni kat HEP lagi....td bercakap ngn en.rosdi...ntahla..syg sgt nak tgl KTD....huaawaaaaaaaaa...........xtau nk ckp apa....uhukkss....xreti arr nk tulis...well...terngiang lagi di tinga nihs apa yg en.rosdi tny..apa yg sy nk dlm hdp sy....sy segan nk bgtau yg sy just nk gembirakan papamami je...itu matlamat hidup sy tapi selagi xlanggar syara' la.....sy just nk buat agar diorg gembira sbb sy kan dah penah hancurkan n kecewakan mereka ngn nikah ngn Shahril dulu....diorg blh time apa yg sy nk nape sy xleh buat apa yg diorg nk kan?ntahla....segan arr nk ckp ngn en.rosdi...ingt nk ckp ngn pn.mai...nk bncang ngn syed pom dia xonline..bz kot...start kelas...kadang bncang ngn dia ada gaks jalan nk setel....eh..sebut psl syed,ni kucing dia tau....cilok dr gmbr dia...wagagaggaga...sorry arr syed..tetiba termasuk nama dlm my blog plakss....nk buat gane...kekwn ku sume kan...?
ermm...sambung blk...so...sy xtau nk buat apa selain mohon dr allah agar di jaga iman di dada yg senipis kulit bawang nis...huaawaa.....ya allah...bantulah aku.....tenangkan hatiku....amiinn.........

where's my mOOd..??


ermm...salam eberibadi....xtau arr nape...arini mcm xde mood....mcm mls nk buat keja utk apapun...keja kat KTD pom mls,keja kat KIST pom mls...nak kawen n duk umah jg anak je blh x?uhukkkss....so complicated la my life nih....xtau nak citer gane...uhukkkss....nak sgt share...tp mcm segan...tapi xtau nk bgtau sape....


nk share ngn mami.mami xphm...fikrah pemikiran kami dah tidak selari sgt dah..adakah aku yg dh lari sedikit sbb aku memikirkan kehidupan dalam lingkungan islam ataupun aku perlu...ntahla....aku sygkan KTD sbb di sini ku rs selamat...rs berada di dalam lingkungan yg tidak akan mencederakan aku dari segi mental,emosi n fizikal lagi lah tidak...kecuali penat ngn keja tapi biaser lah...KTD memang memerlukan komitmen yg tinggi dr para pekerjanya n kita kena redha n ikhlas...itu yg aku belajar dr KTD...buat sesuatu dgn hrpkan keredhaan n moga pahala keikhlasan itu akn diberikan oleh ALLAh...amin....sediiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhh.....................


Tuesday, January 20, 2009

miss my kids...


ngadakan...aku nk suap xmau...nak mkn sndri dedua nihs...ahaks....hbs comot....nasib la..anak mama gaks gane2 pom...semangat sguh diorg mkn sndri...kagum aku tetiba ngn semangat nak berdikari mereka...ahaks.s...k la...rindu diorg giler weihhh.........

i love KTD so much..

td jumpa KE....discuss psl nak stop...ntahla...ati ni nk duk KTD tapi tuntutan papamami nk suh duk KIST...gane yerk....pening n sedih sgt....i love KTD...i love islam there so muuuuuuuuucchhh....huhuhuhuhu...nk citer tp mls nk taip...byk keja nk buat lagi...24.01 ni g lapor diri dulu....ingt nk mitak tguh smpai 01.02 la....byk lg keja xberes nihs....uhukss...

Monday, January 19, 2009

keja tempat baru

salam...pg tadi (18.01.2009) papa bgtau,cikgu taib call dia n maklumkan yg sy kena lapor diri di KIST..papa bgtau cikgu taib yg mitak sy masuk 01 februari nnt...sygnye nk tglkan KTD...takut nk berada di tempat br...suasana yg sebelum sy diberikan hidayah / cahaya oleh allah...takut sangat...doakan agar sy tetap berlindung di bawah naungan allah yea...huhuhuhuhu...mohon jgk berada dlm jagaan allah,...amin....