Sunday, March 1, 2009

tak sangka jadi gini


salam my frens....


just nk share.....ada sorg kwn ku,agak rapat la...terdesak dengan duit...bln lps aku dah tlg dia,kasi pinjam RM1800 then bulan ni dia mitak lg,RM1200 tapi aku mmg xleh tlg...memula tuh aku jnji la nk pinjamkan dia RM400 tapi tetiba mami bgtau duit keta aku kena byr sndr bulan ni so...ni total gaji aku ngn perbelanjaan aku....


gaji bersih : 1200


bayar keta : 320

pampers n susu : 220 (br 2tin susu n 2beg pampers...xcukup lg susu 3 tin n pampers 1beg lagi...)

main kutu : 200

insurans : 100

dah guna utk mknan : 150

total dah guna duit : 990


baki duit untuk makan n minyak keta : 210


dia xphm yg aku xleh nk bg duit ngn dia....meter board keta rosak,xbaiki lg...mami kt dia nk baikikan n mitak aku tambah la jgk duit aku gaji bulan depan nnt...iyelah...mami pun bukan byk duit...mkn minum aku n anak2 dia dah tanggung dah...btl x?....tpi dia xhargai n dia msg aku gini smlm....


msg 1

la...ari 2 kata leh tlg rn 400..sy beria tggu..last2 snyp...nmpk gayanya betul2 MEREMPAT la...k lah... tq...tq dgn jnji mu itu....

= ni dia reply sbb sy msg bgtau xleh nk kasi duit ngn dia sbb nk guna...


msg 2

nape mula2 ckp leh tlg pinjmkn dulu..pas 2 tiba2...diam..snyap...n bru je bg tahu td..ni dh last minute dah...naye sy dbuatnya...

= mami kn br bgtau yg nk kena byr keta sndr n baiki keta...itu last minit bgtau dia


msg 3

yg awk xjwb kol n msg sy masa sy darurat 2 nape? k lah...duit awak kn...suka atilakan,hujung bulan ni...sy akn byr semua htg sy pd awk k....sila msg no akaun cimb bank (tawar hati dgn sikap pndndam awk)

= sy xjwb msg n kol dia sbb xnak gdh,dia akan gdh bila sy bgtau xleh tlg dia hal duit n sy ada kecikati ngn dia sbnrnye...ada msg dia yg beberapa hari sebelum itu....


msg 4

sy x fham la awk ni ikin...sy x cri gduh pun dgx awk...tiba2 awk start cri salah sya...pas 2, awk x jwb fon...sy x fham...btul2 x fham apa puncanya...mcm nila...sy btul kcwa cra awk ni...sy ingat, sy ada awak sorg je kwn sy yg boleh sy share ape2...tp awk pun iman duit gak...k la...ini msg trakhr sy...

= dia msh lagi mengatakan n menyalahkan sy n siap tuduh2 lagi tuh...adoii la....


msg 5

sy just nk awk ingat btape boleh pakai nya janji awk 2...tiba2 snyap dn sunyi...kah3x....sy x ingin apa2 pun dr awk lg, cuma h.p. merah 2 je...haha...amcam? skit ati x?

= hp sy rosak n sy pos ngn dia mitak tlg dia antar kedai n baiki...



inilah org yg boleh di kategorikan sebagai xkenang budi....ntahla....diberikan madu...dibalas tuba...


ps:deq ain, deq ma....kalu bc ni jgn oyak mami deh...mati long keno ko mami....huaaawaaaaaaaa